< Tornar a notícies entrada5

Lorem ipsum dolor sit amet6

Consectetur adipiscing elit. Aliquam mattis velit id leo convallis dictum. Nulla tempor leo neque. Fusce fringilla aliquam lectus vitae ultricies. Quisque blandit massa ut est aliquet vitae aliquet purus malesuada. Mauris imperdiet pretium orci, at iaculis nisl vulputate sodales. Nunc orci augue, commodo nec imperdiet ac, ornare eget tortor.

Nulla auctor convallis arcu non. Miopia: Es aquella condició que ve donada per tenir un ull massa potent, diriem que l’ull té sempre el zoom posat i només pot enfocar a distancies curtes. La diòptria és l’invers de la màxima distància a que pot enfocar l’ull. (distància mesurada en metres) Amb 2 diòptries de miopia l’ull sols pot enfocar a mig metre (màxim de lluny a 50 cm). Estem associats a la campaña de detecció de DMAE-2010 (degeneració macular associada al edat), aixó vol dir que passem un test per avaluar la integritat macular.

Hipermetropia: És la condició contrària a la miopia, en aquest cas l’ull es poc potent i per veure-hi de lluny ha de fer servir el zoom (tècnicament s’anomena Acomodació), així algú hipermetrop pot enfocar de lluny però sempre amb un important desgast energètic. Les distàncies més complicades per treballar per als hipermetrops són les distàncies curtes: lectura, ordinador, manualitats… Podem corregir-la amb ulleres o lents de contacte. Astigmatisme: Stigma significa punt en grec. La A del devant indica la negació del punt.

Qui té astigmatisme sol tenir l’ull o algún dels seus components una mica abombat enlloc de perfectament esfèric i aixi es com li resulta la imatge d’un punt: allargada. L’astigmatisme pot provocar mala visió tant de lluny com d’aprop y sobretot destorba per a estudiar o per a treballar amb ordinador.

< Tornar a notícies