Lents de contacte en nens

Lents de contacte en nens ? A partir de quina edat es poden utilizar ?

 

No existeix una edat mínima o recomenada per l’inici en l’ús de les lents de contacte, ja que els materials de les noves lents de contacte són totalment bio-compatibles desde edats ben primerenques i, a més , proporcionen molts beneficis ( visuals, estètics , confort …)

 

La decisió sobre el seu possible ús hauria d’estar condicionat tenint en compte les necesitats visuals del teu fill, les seves activitats i el seu context.

 

¿Pot gestionar aquesta responsabilitat? ¿Aprèn bé les instruccions i es regular en les seves tasques ? ¿Pot i vol apendre a posar-se i treure’s les lents de contacte?

 

LC_Nens

 

Segons els especialistes quasi tots els nens en edats a partir dels 6 -8 anys poden ser bons candidats per portar lents de contacte si adquieixen els hàbits higiènics i les destreses manuals associades al seu ús.

 

De fet, hi ha estudis que mostren que els nens amb ulleres tendeixen a fer menys esport per por a trencar les ulleres i que el 86 % se les treuen pel que fan esport amb una visió reduïda.

 

Un altre dels beneficis és que, portant lents de contacte, el nen pot veure de manera adequada desde tots els angles, ja que la lent està en l’ull.
Les ulleres deixen espais sense cobrir, sobretot els laterals i influeixen en el camp visual.

 

Les lents de contacte com aporten al nen llibertat de moviment, increment de motivació i descens de la por poden augmentar el rendiment tant en les tasques quotidianes com en les esportives.

 

LC_Nens2

 

Por altre cantó, els nens hipermetrops, astígmates y estràbics (on és molt important que mirin per dintre de la ullera i no per sobre), la lent de contacte és ideal, ja que aconseguim que portin la graduació òptica tot el dia.

 

En els nens miops, les lents de contacte els hi millora de forma significativa la qualitat visual i fa que incideixi positivament sobre el rendiment escolar i extraescolar.

 

Per als nens, les lents de contacte diàries poden ser bona opció, ja que no requeixen manteniment i proporcionen una lent nova cada dia, amb un perfecte nivell d’higiene. Si optem per lents de contacte de sol ús mensuals o trimestrals, els programes d’ús són fàcils de recordar. Tos dos casos suposen menys inconvenients si el nene o l’ adolescent perd una lent o la trenca mentre la manipula.

 

En conclusió, l’ adaptació de lents de contacte en nens és possible sempre que es realitzi amb el control professional adequat i s’estudiï cada cas en particular. A més , és molt aconsellable el suport dels familiars més propers.