Telemedicina

b

CUGATVISIÓ entra en el món de la telemedicina de la mà de OPTretina, la primera red de òptics-optometristess per la prevenció de la ceguera, format per una comunitat de més de 100 òptiques i un grup d’oftalmòlegs experts en retina.
Com l’esperança de vida ha augmentat molt en aquests últims anys, malalties com la retinopatia diabètica, el glaucoma i en especial la degeneració macular asociada a la edat (DMAE) són cada dia més presents entre nosaltres i moltes vegades sense cap tipus de símptoma que ho faci sospitar.
La retinografia és una prova diagnòstica que ens permet obtindre fotografies del fons de l’ull, concretament de la retina central. És un mètode senzill i innocu per descartar  les principals enfermetats de la zona central de la retina.
No substitueix una exploració i un diagnòstic complert fet per un oftalmòleg, però és un sistema que ha demostrat la seva eficàcia per el cribratge i detecció precoç de les principals causes de ceguera en el nostre país.
Les retinografies fetes en el nostres gabinet són enviades a OPTretina on un oftalmòleg expert en retina avaluarà les imatges i emetrà un informe sobre l’estata de la teva retina que et lliurarem en menys de 48 hores, amb el seu nombre de col.legiat i la seva signatura.
Es tracta d’un servei pioner que estem orgullosos de poder oferir-te per la seva gran utilitat.